40.000 de oameni la mormântul lui Arsenie Boca, la 21 de ani de la moartea acestuia


Aproape 40.000 de creştini s-au strâns, ieri, la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, pentru a comemora 21 de ani de la moartea propovăduitorului credinţei, cunoscut şi ca mare profet.

Slujbe religioase, lumânări aprinse şi mii de flori. Aşa au comemorat creştinii, ieri, 21 de ani de la decesul părintelui Arsenie Boca, înmormântat la Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara. Jandarmii care au asigurat ordinea susţin că de vineri, de când a început pelerinajul, aproape 40.000 de oameni s-au rugat la mormântul părintelui Boca. Marele preot, cunoscut şi ca “sfântul de la Prislop”, a fost, pe lângă un propovăduitor al credinţei, şi un vizionar.

Pelerinii care au mers 15 kilometri pe jos pentru a ajunge la mănăstire cred că atingerea crucii de lemn aduce noroc şi chiar are puterea de a vindeca boli. “Am venit să iau un pic de har din harul părintelui Arsenie Boca. Este prima oară când vin. Doar credinţa în Dumnezeu ne mai ţine. Atât”, a spus unul dintre pelerinii veniţi la Prislop.

A fost torturat de Securitate

Părintele Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910, în Vaţa de Jos, Hunedoara. El a fost arestat şi torturat de fosta Securitate în anii 1948 şi 1951, pentru presupuse legături cu legionarii. Condamnat la muncă silnică, părintele a revenit, la finalul pedepsei, ca stareţ la Mănăstirea Prislop. În anii ’80, Arsenie Boca a prevăzut prăbuşirea sistemului comunist, dar şi violenţa schimbărilor din România. A murit pe 28 noiembrie 1989.

www.newspad.ro

Foto: Libertatea

Reclame

2 Responses to 40.000 de oameni la mormântul lui Arsenie Boca, la 21 de ani de la moartea acestuia

  1. Pingback: 40.000 de oameni la mormântul lui Arsenie Boca, la 21 de ani de la moartea acestuia - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Pingback: Blogul hermanvlad.wordpress.com împlineşte 2 ani « Herman Vlad

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: